Een cruise met kinderen, goed idee?

Wij krijgen vaak de vraag of een cruisevakantie geschikt is voor kinderen. Naar ons idee is een cruise geschikt voor alle doelgroepen vanaf 2 jaar. Dit komt door het onboard amusement en het comfort tijdens uw reis. Kinderen ervaren de overtocht niet als een reis zoals in een auto of vliegtuig.

Voor de hele kleintjes gelden er over het algemeen wel regels. De meeste maatschappijen hebben de regel dat baby’s pas vanaf 6 maanden mee mogen op een cruiseschip. Op veel boten mogen kinderen die niet zindelijk zijn het zwembad niet in. Ook niet als ze een zwemluier dragen. Wel zijn er cruiseschepen met een speciaal kinderbad.

Voor kinderen vanaf 2 jaar is er doorgaans voldoende vermaak. Naast een zwembad is er over het algemeen een kidsclubs aanwezig. Bij een aantal rederijen kunnen kinderen tot 5 jaar gratis mee. Dat maakt het cruisen met kinderen extra aantrekkelijk.

Voor kinderen in de leeftijd t/m 17 jaar wordt er een ochtend- en middagprogramma georganiseerd. Waarbij Kinderen van alle leeftijdsgroepen zich dus uitstekend vermaken met verschillende activiteiten, terwijl uzelf heerlijk ontspant. Vaak wordt er een bonte avond, disco of Miss verkiezing georganiseerd. Sommige cruisemaatschappijen organiseren zelfs excursies aan land voor deze doelgroep.

Cruisen kan dus prima met het gezin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *